Veluwepark de Bosgraaf
Hanzesteden

Hanzesteden

 
Zutphen
 

Zupthen (16 km)


Zutphen, ook wel bekend als Torenstad, is een charmante stad die je terugvoert naar de middeleeuwen. Het wordt gekenmerkt door een overvloed aan prachtige middeleeuwse huizen en een opvallend gebrek aan moderne hoogbouw. De stad ademt geschiedenis en heeft een unieke sfeer die je direct terugwerpt in de tijd. Een bezoek aan het Stedelijk Museum is een absolute must om meer te weten te komen over de rijke geschiedenis van Zutphen. Dit museum neemt je mee op een boeiende reis door de eeuwenoude stad, waar je kunt genieten van historische artefacten, kunstwerken en verhalen die het verleden tot leven brengen. Zutphen heeft een bijzondere plek in de Nederlandse geschiedenis, met een van de belangrijkste historische stadskernen in het land. Wandel door de smalle straatjes, bewonder de oude stadsmuren en geniet van de authentieke sfeer die de stad uitstraalt.

 
Zutphen
 

Deventer (19 km)


Deventer, een stad die je niet mag missen, verwelkomt je met zijn monumentale centrum. Het hart van de stad wordt gevormd door de Brink, het grootste stadsplein van Nederland. Bovendien kun je elke vrijdagmorgen en zaterdag genieten van de bruisende markt op de Brink. Hier vind je een overvloed aan kleuren, geuren en smaken terwijl lokale handelaren hun waren aanbieden. Het is een ware smaak- en zintuiglijke ervaring die je niet wilt missen. Daarnaast zijn er talloze wandelparken in Deventer waar je kunt ontspannen en genieten van de natuurlijke schoonheid van de omgeving. Trek eropuit en verken de groene oases die de stad omringen, een welkome ontsnapping aan de drukte van het stadsleven.

 
Doesberg
 

Doesburg (19 km)


In het charmante Doesburg kun je genieten van een ontspannen terrasje bij de historische Waag of simpelweg genieten van een verfrissend ijsje aan de schilderachtige IJsselkade. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan de Mosterdfabriek, waar je de oude mosterdmolens kunt bewonderen en meer te weten kunt komen over de rijke historie van dit ambachtelijke product. Laat je verrassen door de heerlijke geuren en smaken die hier tot leven komen. Doesburg biedt een perfecte mix van culinair genot en culturele ontdekkingen, waardoor het een plek is die je niet wilt missen tijdens je bezoek aan de regio.

Doesburg
 

Arnhem (24 km)


In het bruisende Arnhem valt er altijd wel iets te beleven. Het levendige centrum nodigt uit tot een dag vol winkelplezier, waar je eindeloos kunt shoppen en de nieuwste trends kunt ontdekken. Voor een ontspannen moment kun je neerstrijken op de gezellige terrasjes van de Korenmarkt en genieten van een verfrissend drankje. Aan de andere kant van het spoor wacht het prachtige Sonsbeekpark op je. Hier vind je een oase van groen en rust. Van eind mei tot eind augustus kun je op zondagmiddagen genieten van Park Open, een reeks gratis culturele festivals met theater, muziek en dans in het oostelijke deel van het park. Het is de perfecte gelegenheid om te ontspannen en te genieten van optredens in de buitenlucht. En als kers op de taart wordt de serie in augustus afgesloten met het vierdaagse Sonsbeek Theater Avenue festival. Dit evenement dompelt het park onder in een betoverende sfeer met adembenemende theater- en muziekvoorstellingen, waarbij het park wordt omgetoverd tot een magisch podium.